Mini

Kiváló lehetőség arra, hogy a fő tanfolyami képzések mellett elmélyítsd tudásodat egy-egy specifikus területen. Ezek a rövidebb, témakoordinált képzések lehetővé teszik, hogy egy bizonyos szempontot nagyobb fókuszba helyezve, annak minden apró részletét megismerd. Egy-egy ilyen mini tanfolyam segít felfedezni kutya-gazda párosotok új képességeit, valamint arra is kiváló alkalmat teremt, hogy olyan területeken fejlesszétek magatokat, amelyek különösen érdekelnek benneteket. Ezek segítségével még szorosabbra fűzhetitek a kapcsolatotokat, miközben új, izgalmas kihívásokkal találkoztok.

Foglalkozások céljai és feltételei

Az itt található mini tanfolyamok elsősorban specifikus tudásterületeken való elmélyülést szolgálják, lehetővé téve, hogy egy-egy konkrét szempontot nagyobb fókuszba helyezve, annak minden apró részletét megismerd. Nem szükséges különleges előképzettség, a foglalkozásokon minden szükséges információt megkapsz, így kezdőként is bátran részt vehetsz. Feltételek mindig az adott tanfolyami kiírásban olvashatóak. Az itt szerzett ismeretek segítenek felfedezni a kutyáddal való együttműködés új dimenzióit, szorosabbra fűzni a köztetek lévő köteléket, miközben új, izgalmas kihívásokkal találkoztok.

Behívás

A „Behívás” című mini tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik a kutya 100%-os megbízhatóságát szeretnék elérni behíváskor.

A behívás az egyik legfontosabb és leggyakrabban használt parancs a kutyák képzése során. Ez a tanfolyam arra koncentrál, hogy a gazdák elsajátítsák azokat a technikákat, amelyek segítségével biztosíthatják, hogy kutyájuk minden helyzetben, megbízhatóan visszatérjen hívásra.

A tanfolyam 2 alkalomból áll, mindkét foglalkozás 1 órás, és jelentős házi feladatot tartalmaz. A két foglalkozás között eltelt egy hét számos gyakorlási lehetőséget kínál otthoni környezetben, amely elengedhetetlen a sikeres behívás eléréséhez.

Minden foglalkozás minimum 60 perc, de gyakran tart tovább, hogy biztosítsuk, minden résztvevő maximálisan elsajátítsa az adott technikákat. A foglalkozásokhoz 10 méteres hosszúpóráz is szükséges, amely segít a behívás gyakorlásában és finomításában.

A tanfolyam ára 10 000 Ft. Fontos megjegyezni, hogy a siker nemcsak a foglalkozásokon való részvételen, hanem a foglalkozások közötti szorgalmas gyakorláson is múlik. A célunk a 100%-os behívás elérése, ami a gazdi és a kutya közötti bizalom és összhang erősítésével érhető el.

Bemelegítés

A „Bemelegítés” című mini tanfolyamunk célja, hogy rávilágítson a bemelegítés jelentőségére és a helyes technikákra, valamint megmutassa, hogy miként segítheti ez a kutyák egészségét és teljesítményét.

A sportolók számára az alapos bemelegítés elengedhetetlen, és ugyanez igaz a kutyákra is, függetlenül attól, hogy sporttevékenységről, aktív játékról vagy akár egy dinamikusabb labdázásról van-e szó. A bemelegítés nem csak a fizikai teljesítmény javításában játszik szerepet, hanem hozzájárul a sérülések megelőzéséhez, az izomláz csökkentéséhez, a regenerációs idő lerövidítéséhez és az ízületek egészségének megőrzéséhez, még idős korban is.

Sokszor találkozunk azzal a helyzettel, hogy a kutyák erős fizikai megterhelésnek vannak kitéve azonnal, amint otthonról vagy az autóból kiszállnak. Ezzel a tanfolyammal lehetőséget nyújtunk arra, hogy megértsék a bemelegítés fontosságát, és megtanulják, hogyan alkalmazhatják azt hatékonyan.

A tanfolyam 2,5-3 órás, 15 perces szünettel. A workshopra előzetes regisztráció szükséges, és a résztvevők száma korlátozott. Lehetőség van kutyával és kutya nélkül is részt venni: részvétel kutyával 10 000 Ft, kutya nélkül 6 000 Ft.

Ez a mini tanfolyam nem csak a sérülések és a hosszú rehabilitációs időszakok elkerülését segíti elő, hanem hosszú távon is hozzájárul kutyájának egészségéhez és boldogságához. Tudásunkat megosztva segítünk a gazdiknak megérteni és alkalmazni a bemelegítés fontos fogásait és fortélyait.

Szimat Alapfok

A sokat szimatoló, jól motiválható kutyusoknak hoztunk létre egy tanfolyamot, ami a legtöbbek számára már most nagy kedvenc lett! Az „Alapfokú Szimat” tanfolyamunkon megtanítjuk a kutyusokat tudatosan keresni. A képzés során, a szolgálati vonalról merített, pozitív megerősítéses technikákkal tanulunk meg keresni. A keresett tárgy csak a bekondícionált szag függvénye, így lehetőség van később akár lőpor, drog, valuta, vagy éppen szarvasgomba nyomába eredni – természetesen az órákon ezeket nem fogjuk használni.

Az alapfokú tanfolyamon a szagkondicionálástól kezdve, a kereséseken át, a jelzés kialakításáig sok mindent meg fogtok tanulni az ebekkel. A fáradt kutya pedig jó kutya, és itt biztosan fáradtak lesznek! A tanfolyam hat héten keresztül tart, hetente egyszeri 60 perces órákkal és sok házifeladattal.

A részvételi díj 49.000 Ft. A tanfolyamon való részvétel feltétele a jól szocializált kutyus, a stabil fekvés és ültetés, valamint a jó motiválhatóság. Szükség lesz még jutalomfalatra és klikkerre is.

Szimat Középfok

Az „Alapfokú Szimat” tanfolyamunk sikeres elvégzése után itt a lehetőség a tudás elmélyítésére a „Középfokú Szimat” tanfolyamunkon! A középfokú képzés hat héten keresztül tart, heti egyszeri 60 perces órákkal és sok-sok házifeladattal.

Ezen a szinten a korábban megszerzett tudást kivisszük a valós környezetbe, és belekezdünk egy fantasztikus kalandba, ahol a kutyusok orrának semmi sem szab határt! A középfokon már nem csak a kondicionálást és a jelzést tanítjuk meg, hanem a kereséstechnikákat is elmélyítjük. A kutyusoknak itt már nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük, de ez csak tovább erősíti a tanulásukat és képességeiket.

A „Középfokú Szimat” tanfolyamunk részvételi díja 49.000 Ft. Fontos tudni, hogy a tanfolyamon való részvétel feltétele az „Alapfokú Szimat” tanfolyam sikeres elvégzése.

Klikkeres tanítás formálással

A „Klikkeres tanítás formálással” című mini tanfolyamunkat azok számára ajánljuk, akik szeretnék mélyíteni kutyájukkal kialakított kapcsolatukat, és továbblépni a kiképzési technikákban.

A formálás lényege, hogy nem mi irányítjuk a kutyát, hanem lehetőséget adunk neki arra, hogy önmagától jöjjön rá, mit várunk tőle – mintha csak egy ‘hideg-meleg’ játékot játszanánk. A klikkeres tanítás formálással történő alkalmazása nemcsak a kutya tudását mélyíti el, hanem a gazdához való kötődését is erősíti, miközben figyelme élesebbé válik. Mindezek mellett, ez a tanulási folyamat aktívan és hatékonyan lefárasztja a kutyát, ami hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott mindennapi élethez.

A formálás a klikkeres tanítás egyik legjobb és leghatékonyabb eszköze, amely lehetővé teszi a kutyák számára, hogy felfedezzék a világot, és aktívan részt vegyenek a tanulási folyamatban. Ez a módszer fejleszti a kutyák problémamegoldó képességét, és erősíti a gazdájuk iránti bizalmukat és kötődésüket.

A tanfolyam 4 alkalomból áll, és a részvételi díj 39 000 Ft.

Koncentráció magasfokon

A „Koncentráció magasfokon” című mini tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék, ha kutyájuk képes lenne a figyelmét összpontosítani, még magas ingerkörnyezetben is. Ezen a tanfolyamon nemcsak a koncentráció kialakításának és fenntartásának technikáit ismerheted meg, hanem a kutyáddal való kommunikáció minőségét is javíthatod.

A jól szocializált viselkedés és a magas motiválhatóság (jutalomfalat/labda) a tanfolyamra való jelentkezés előfeltétele. A tanfolyam első óráját kutyusok nélkül tartjuk, így lehetőséged nyílik teljes mértékben a tananyagra koncentrálni. A második és harmadik órában már a saját kutyáddal dolgozhatsz, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a tanultakat gyakorlatban is alkalmazhasd.

Tanfolyamunk lehetőséget kínál a gazdiknak és kutyáiknak, hogy közösen fejlesszék a koncentrációs képességeiket, valamint javítsák kommunikációjukat és erősítsék kötődésüket. Szerezd meg a tudást, és tanítsd meg kutyádnak, hogyan összpontosítsa figyelmét, még a legzavaróbb környezetben is.

Ez a tanfolyam 3 alkalomból áll, minden foglalkozás 60 perc hosszú.
A tanfolyam díja az ACE KUTYASULIBAN már tanfolyamot végzett kutyusok számára 15 000 Ft,
míg az iskolán kívülről érkező kutyusok részére 25 000 Ft.

Pórázos séta

A „Pórázos séta” című mini tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék megtanulni, hogyan tehetik sétáikat nyugodtabbá és élvezetesebbé. Két alkalom alatt megtanítjuk, hogyan sétáljatok úgy, hogy a kutyusod ne húzza a pórázt. A foglalkozások között fontos a gyakorlás otthoni környezetben, hogy a kutyusod megszokja az új módszert.

A tanfolyamon való részvétel feltétele a normális szocializáltságú kutyus. A tanfolyamhoz szükséged lesz egy szövet, vagy bőr nyakörvre és pórázra.

A tanfolyam díja 19 000 Ft, az ACE Kutyasuliban már tanfolyamot végzett kutyusoknak pedig 15 000 Ft. Légy részese ennek a tanulásnak, és élvezd a nyugodtabb, harmonikusabb sétákat a kedvenc négylábúddal.

Klikkeres képzés

A „Klikkeres képzés” című mini tanfolyamunkon mindenki megismerheti a klikkeres képzés alapjait. Ez a módszer nem csupán hatékony, de a kutyus számára is nagyon szórakoztató. A tanfolyam során belemerülünk a kondicionálás, az időzítés, a jutalmazástechnika és a formálás technikájába, megtanuljuk a trükktanítás alapjait, valamint hogy hogyan alkalmazhatjuk a klikkert a mindennapokban.

A tanfolyam összesen 3 alkalomból áll, mindegyik óra 60 perces. Az első alkalom kutyus nélkül, míg a második és harmadik alkalom kutyával zajlik. Ez lehetőséget ad arra, hogy megtanuld a klikkeres képzés alapjait anélkül, hogy a gyakorlás során zavarnád a kutyádat, majd alkalmazd a tanultakat közvetlenül kutyáddal.

A tanfolyam díja 29 000 Ft. Alkalmazd a klikkeres képzést a mindennapokban, és tapasztald meg a különbséget! A kommunikáció a kutyáddal soha nem lesz már ugyanaz.

Így zajlanak nálunk a mini tanfolyami órák

A képek alapján megtapasztalhatod a mini tanfolyamaink hangulatát, ahol a tanulás játékos, könnyed, mégis rendkívül hatékony. Az órák során a figyelem és a koncentráció fokozása észrevétlenül, a játék és a sikerélmények által történik. Ezáltal garantált a jókedv, miközben te és négylábú társad új képességeket sajátítotok el.