Kutyás sportok

Az együtt töltött aktív idő az egyik legjobb módja annak, hogy tovább erősítsd a kapcsolatodat a kedvenceddel, és közben még jót is teszel az egészségednek. Egy kutyás sportolás során a kölcsönös tisztelet és megértés elérheti azt a szintet, amit mindig is szerettél volna. Legyen szó akár őrző-védőről, obedience-ről vagy bármilyen más sportágban való részvételről.

Kutyás sportok az iskolán

Kutyaiskolánkban számos kutyás sport űzhető, ami lehetőséget ad az aktív időtöltésre, a tanulásra és a szórakozásra. Az itt működő sportfoglalkozásokat szakértő oktatók vezetik, akik folyamatosan képzik magukat, hogy mindig naprakészek legyenek, legfrissebb tudásukat átadhassák nektek. Ezzel biztosítjuk, hogy a legújabb technikákkal és módszerekkel dolgozzunk, és kiváló minőségű képzést nyújtsunk mind a gazdiknak, mind a kutyusoknak. A lenti felsorolásban további információt találhatsz arról, hogy mely kutyás sportokat űzheted nálunk, és milyen jellegzetességeik vannak ezeknek a sportoknak. Bízunk benne, hogy találsz közöttük olyat, ami nektek a leginkább megfelel.

BH/IGP

Az IGP a kutyás sportok királya, egy komplex életforma, mely magába foglalja az engedelmességet, az őrző-védő képzést és a nyomkövetést. Az BH/IGP komoly kötelezettséget és elkötelezettséget igényel, és a mindennapi élet részévé válik, miközben az ősi kutyaösztönöket fejleszti. Jelentkezz most, és lépj be a profi kutyás sportok világába!

Obedience

Az Obedience sportban a kutyának és gazdájának lehetősége van egy összehangolt csapatként működni. Ez nem csak fizikai sport, hanem mentális kihívás is a kutyának és gazdájának egyaránt. Az Obedience versenyeken a csapatok bemutathatják milyen összehangoltan tudnak dolgozni, 4 különböző szinten.

Rally Obedience

A Rally Obedience a kutyavezető és a kutyája közötti partneri együttműködésre épülő sport, ahol a folyamatos kommunikáció és a jó kapcsolat kiemelt jelentőségű. A versenyek több állomásból álló pályákon zajlanak, ahol a feladatok között szerepelnek alapvető parancsok és akadályok.

Frisbee

A Frisbee egy kapcsolatépítő sport, ahol gazdi és kutya együtt tanulnak meg valami teljesen újat. A frisbee három ágazata közül választhatsz: freestyle, távolsági dobás és extra távolsági dobás. Bármilyen méretű és fajtájú kutyával játszható.

Őrző – védő

Az Őrző-védő tréning nem a durvaságról szól, hanem a szoros kapcsolatról gazdi és kutya között, ahol a kutyusnak zsákmányt kell szerezni gazdija utasításai alapján. Ajánlott minden méretű és temperamentumú kutyának, és kiváló módszer az energiák levezetésére.

Nyomkövetés

A Nyomkövetés egy izgalmas és intenzív sport, ahol a kutyák lábnyomokat követnek, és előre elhelyezett tárgyakat jelznek. Ez a foglalkozás fejleszti a kutya koncentrációját és problémamegoldó készségét.

Klub

A Klubfoglalkozások a közös tanulás és játék örömét hozzák el heti rendszerességgel. Jó hangulat, trükkök, izgalmas feladatok és közös rohangálás vár minden kutyust és gazdit, aki velünk tart.

Hoopers Agility

A Hoopers Agility egy speciális formája az agilitynek, ahol a kutyáknak karikákon és alagutakon kell áthaladniuk, valamint hordókat kell kikerülniük. Nincsenek ugró akadályok, így idősebb és ízületi problémákkal küzdő kutyáknak is ideális.