Középfok

Az ezen a szinten elért eredmények lehetővé teszik a gazdik számára, hogy szorosabb és megértőbb kapcsolatot alakítsanak ki kedvencükkel. A képzés során megszerzett továbbfejlesztett kommunikációs készségek és összetettebb parancsok használata jelentősen gazdagítja a közös életet.

Foglalkozás célja és feltételei

A középfokú tanfolyam célja, hogy gazdáink tovább finomítsák a kutyakezelési technikáikat, mélyítsék az alapfokon megszerzett ismereteiket, és nagyobb önbizalommal, precízebben irányítsák kedvencüket. Emellett a tanfolyam egy újabb lépés a gazdi-kutya csapat munkájának tökéletesítésében, lehetőséget biztosítva szorosabb kötelék kialakítására, a kölcsönös megértés elmélyítésére, valamint a kutya koncentrációjának és fegyelmének fejlesztésére.

A középfokú tanfolyamhoz szükséges az alapfokú tanfolyam elvégzése, hiszen az itt tanultak építenek az alapfokon szerzett tudásra. Természetesen továbbra is elvárás az összes szükséges oltás megléte a kutya részéről.

Tematika

A középfokú tanfolyam tematikája 6 hétvégére terjed ki, minden szombaton 1,5 órás foglalkozásokkal, melyeket hétközi gyakorló órák egészítenek ki. A tanfolyam során a gazdák és kutyáik számos új képességet sajátíthatnak el és fejleszthetnek tovább, amik közül néhányat különösen érdemes kiemelni: póráz nélküli vezetés, tiltások alkalmazása, akadálypályán való munka és kézjelek használata. Így összesen 13 alkalom a tanfolyam hossza.

Gyakorlóóra

A középfokú tanfolyamon a hétvégi órákban elsajátított ismereteket a hétközi gyakorló órák során lehet tovább csiszolni és gyakorolni. Ezek az órák nagyszerű alkalmat biztosítanak a gazdiknak és a kutyáknak, hogy elmélyítsék a hétvégén tanultakat, és magabiztosabban alkalmazzák az új technikákat. A gyakorló órákon az esetlegesen felmerülő hibák kijavítására és a problémák kiküszöbölésére is különös figyelmet fordítunk.

Vizsga

A középfokú tanfolyam végén a gazdik és kutyáik vizsgát tesznek, hogy felmérjük tudásukat. Ez a vizsga egyfajta mérföldkő, mely lehetőséget ad a gazdiknak, hogy lássák, mennyit fejlődtek, milyen új készségeket sajátítottak el és milyen eredményeket értek el kutyájukkal.

Árak

A középfokú tanfolyam díja 59 000 Ft, amely magába foglalja a hétvégi tanfolyami és a hétközi gyakorló órákat.

Extra lehetőségek

Mivel minden gazdi-kutya páros egyedi, lehetőséget biztosítunk extra gyakorlóórákra és pótórákra. Ez segíthet abban, hogy a gazdik, akiknek több időre van szükségük az új technikák elsajátításához, még több gyakorlási lehetőséget kaphassanak.

Foglalkozások

Az első alkalom fő témája a póráz nélküli vezetés és a tiltások alkalmazása. A gazdik megtanulják, hogyan tartsák kutyájukat maguk mellett póráz nélkül és hogyan alkalmazzák a tiltásokat magas szinten.

A második alkalom az akadályokkal való ismerkedésről szól. A gazdik és kutyáik megismerkednek a palánkkal és a kúszóval, miközben fejlesztik a koncentrációt és a jutalmazási technikákat.

A harmadik alkalom során a gazdik kézjelek segítségével vezetik kutyájukat távolról. Megtanulják, hogyan hívják be kutyájukat fektetés közben, és hogyan alkalmazzák a "Hozzám" vezényszót.

A negyedik alkalom során a gazdik és kutyáik megismerkednek az akadályugrással és a szlalommal, miközben helyben maradást gyakorolnak emelt ingerkörnyezetben.

Az ötödik alkalom során a gazdik kivezetik a jutalomfalatot a tréningből, miközben magas koncentráció melletti lábnál követést és akadályok összefűzését gyakorolják.

A hatodik alkalom az összefoglalásról és a vizsgára való felkészülésről szól. A gazdik és kutyáik ismételnek és játékos feladatokon keresztül erősítik meg a tanultakat.

Tanfolyamindítások

Az ACE Kutyaiskola számára elsődleges, hogy minden gazdi és kedvence számára megfelelő képzést kínálhassunk. Ezért rendszeresen és folyamatosan indítunk új tanfolyamokat, hogy mindig találj te is és a kedvencednek megfelelőt. Legyen szó kezdő szintű tanfolyamokról, speciális képzésekről vagy akár profi kutyakiképző tanfolyamokról, nálunk biztosan megtalálod a megfelelőt. Tekintsd meg aktuális tanfolyamainkat, hogy megtaláld a leginkább a te és kutyád igényeinek megfelelőt.

Így zajlanak nálunk a tanfolyami órák

A középfokú tanfolyam során a jó hangulat garantált. Minden foglalkozás kreatív, dinamikus és szórakoztató, ami a kutyák és gazdik örömét és motivációját szolgálja. A képek beszélnek helyettünk – tekintse meg galériánkat, hogy lássa, hogyan zajlanak a tanfolyami órák nálunk!